Zonnepanelen, iets voor uw organisatie?

Zonnepanelen

Zonnepanelen, iets voor uw organisatie?

Heeft u al eens nagedacht over zonnepanelen voor uw organisatie? Maar weet u niet waar u moet beginnen? Energy Services kan u hierbij helpen.

ZonnepanelenVoordelen zonnepanelen

Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen (PV) is een duurzame keuze en u bespaart op uw energiekosten. Doordat u zelf elektriciteit opwekt door middel van een PV-installatie, hoeft u een deel van de elektriciteit niet meer in te kopen. Hierdoor bent u minder afhankelijk van stroomprijsstijgingen. Door op uw energiekosten te besparen kunt u de zonnepanelen terugverdienen binnen een interessante termijn. Daarnaast zijn zonnepanelen een mooie aanvulling wanneer u een duurzaam beleid voert en dragen ze bij aan een groen imago van uw organisatie.

Al met al zijn zonnepanelen dus een zeer interessante investering. Bovendien kunt u profiteren van subsidies. Als u zelf niet wilt investeren is het ook mogelijk om zonnepanelen te leasen.

Haalbaarheidsstudie

Energy Services kan voor u een haalbaarheidsstudie uitvoeren. In de haalbaarheidsstudie wordt op basis van het beschikbare dakoppervlak, het elektriciteitsverbruik en uw energietarieven voor verschillende scenario’s (zoals hoogte subsidiebedrag of oriëntatie van de installatie) inzichtelijk gemaakt wat de investering, het rendement en de terugverdientijd zal zijn. Uniek is dat Energy Services gebruik maakt van uw werkelijke verbruiksprofiel.

Subsidieaanvraag

De overheid stimuleert duurzame keuzes van ondernemers met verschillende subsidies en regelingen, dus ook het plaatsen van zonnepanelen. Voorbeelden zijn de salderingsregeling, SDE+ subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) en de EIA (Energie Investeringsaftrek). Energy Services kan voor u uitzoeken welke subsidie en regeling van toepassing is. Daarnaast kunnen we voor u de aanvraag voor de subsidie verzorgen.

De voorjaarsronde van de SDE+ subsidie begint in maart 2019. Wilt u een aanvraag doen neem dan dus zo snel mogelijk contact met ons op.

Tender bij leveranciers

Bij zonnepanelenprojecten is het belangrijk om een goede leverancier/installateur, juiste type/merk panelen en omvormers te selecteren. Energy Services kan namens u offertes opvragen en voor u een vergelijk maken zodat er op basis van prijs/kwaliteit verhouding en rendement op lange termijn een keuze gemaakt kan worden.

Heeft u interesse in zonnepanelen en onze diensten? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via 030 – 639 05 21 of .