Uw energieverbruik aanpassen?

Uw energieverbruik aanpassen?

Blijft uw bedrijf nog langer gesloten of kunt u weer langzaam opstarten? Het is extra belangrijk om inzicht te hebben in uw energieverbruik als u uw bedrijfsproces door de coronamaatregelen heeft aangepast. Zorg dat u inzicht heeft in uw energieverbruik, zodat u hier op in kunt spelen en niet voor verrassingen komt te staan.

Voor veel opdrachtgevers monitoren wij het energieverbruik via ons speciale energiemanagementsysteem (Energieregistratie- en bewakingssysteem – EBS). Met dit systeem heeft u altijd inzicht in uw energieverbruik én kunt u gericht werken aan energiebesparing.

Energy Services maakt het verschil
Energy Services biedt u echter niet alleen de software, maar wij gaan een stap verder om u écht te helpen. Zo maken wij energiebesparende maatregelen inzichtelijk en werken met alarmeringen om uw verbruik te bewaken. U ontvangt van ons de gewenste rapportages en adviezen op het door uw gewenste tijdstip. Verdere analyses op geconstateerde afwijkingen en verbeteringen doorvoeren is waar Energy Services het verschil maakt.

En dit verschil hebben we de afgelopen periode gemaakt voor een groot deel van onze opdrachtgevers die gebruikmaken van onze energiemanagement dienstverlening. Meerdere opdrachtgevers worden geraakt door de Coronamaatregelen. Na de eerste week van de ‘lock down’ hebben wij voor de opdrachtgevers die (gedeeltelijk) dicht waren een analyse van het energieverbruik gemaakt. Hieruit bleek dat er nog veel onnodig energieverbruik was zoals klimaatinstallaties, automatische verlichting en ICT apparatuur die via het Gebouw Beheer Systeem (GBS) worden geregeld die niet aangepast waren aan de nieuwe situatie.

Energieverbruik aangepast na interventie Energy Services
In onderstaande grafiek is dit te zien. Week 6-11 geeft het gemiddelde verbruik weer vóór de coronamaatregelen. In de eerste week van de Coronamaatregelen (week 12) is een sterke daling van het energieverbruik te zien. Na interventie van Energy Services daalde voor veel opdrachtgevers het energieverbruik verder; naar het best passende niveau voor de nieuwe situatie. Dat is in de grafiek te zien vanaf week 13. Waarbij er een groot verschil is in type bedrijf: de fastfood keten 2 bijvoorbeeld heeft nog een hoog energieverbruik door de ‘drive through’ dienstverlening, terwijl bioscopen dicht zijn.

Houd zicht op uw energieverbruik
Nu er weer stapsgewijs versoepeling komt van de maatregelen vraagt dit opnieuw om goed zicht te houden op uw energieverbruik. Wij kunnen u hierbij werk uit handen nemen met ons energiemanagement.

Meer weten?
Wilt u advies over uw specifieke situatie of wilt u meer weten over energiemanagement? Bel (030 – 639 05 21) of mail (info@e-s.eu) ons dan. Wij denken graag met u mee.