Uitstel energiebelasting en ODE – update 9 april

Uitstel energiebelasting en ODE – update 9 april

Grootverbruikers van energie kunnen uitstel krijgen van het betalen van energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE) over de maanden april, mei en juni van dit jaar. Dit maakte staatssecretaris Hans Vijlbrief bekend. Het uitstellen van het heffen van deze belastingen is onderdeel van een noodpakket aan maatregelen en is bedoeld om bedrijven die veel last van de coronacrisis hebben lucht te geven.

Voorwaarde voor uitstel is dat uw aansluiting(en) per maand wordt afgerekend op werkelijk verbruik. Als u een maandelijks voorschot betaalt en op jaarbasis afrekent, kunt u geen gebruikmaken van deze regeling. Uw energieleverancier informeert u hier deze week ook over.

Let op: het gaat om uitstel en geen afstel. In oktober ontvangt u van uw leverancier een aanvullende factuur. Bel ons (030-639 05 21), dan nemen wij samen met u door of dit uitstel voor u interessant is. Wij kunnen u voorrekenen hoeveel de uitgestelde belastingen bedragen. Als u uitstel wilt, regelen wij dit gelijk voor u. Wij maken energie namelijk graag simpel.

U kunt ons ook bellen als u andere energievragen heeft of hulp nodig heeft om uw energiezaken in deze periode goed te regelen. Wij denken graag met u mee. Wij zijn tenslotte uw energiecollega!