Subsidie voor zonnepanelen en andere duurzame energieproductie – SDE+ najaarsronde

Subsidie voor zonnepanelen en andere duurzame energieproductie – SDE+ najaarsronde

Overweegt u zonnepanelen? Wellicht kunt u deze met subsidie aanschaffen. Als u namelijk zelf duurzame energie gaat produceren, bijvoorbeeld met zonnepanelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Op 29 oktober gaat het eLoket van RVO.nl open voor de aanvraag van deze subsidie.

Wilt u zeker weten dat uw aanvraag kans van slagen heeft? Laat Energy Services u helpen met uw aanvraag en/of de haalbaarheidsstudie. Alle door Energy Services aangevraagde subsidies in de voorjaarsronde 2019 zijn succesvol toegewezen.

Overweegt u zonnepanelen?
Met zonnepanelen kunt u uw eigen duurzame energie opwekken en zo besparen op uw energie leveringskosten. Energy Services kan voor u een haalbaarheidsstudie uitvoeren. In de haalbaarheidsstudie wordt op basis van het beschikbare dakoppervlak, het elektriciteitsverbruik en uw energietarieven voor verschillende scenario’s (zoals hoogte subsidiebedrag of oriëntatie van de installatie) inzichtelijk gemaakt wat de investering, het rendement en de terugverdientijd zal zijn. Uniek is dat Energy Services gebruik maakt van uw werkelijke verbruiksprofiel.

Bij zonnepanelenprojecten is het belangrijk om een goede leverancier/installateur, juiste type/merk panelen en omvormers te selecteren. Energy Services kan namens u offertes opvragen en voor u een vergelijk maken zodat er op basis van prijs/kwaliteit verhouding en rendement op lange termijn een keuze gemaakt kan worden.

€5 miljard euro beschikbaar
Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De SDE+ staat open voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen zoals biomassa, geothermie, water, wind (op land en op zee) en zon.

In de najaarsronde 2019 is € 5 miljard beschikbaar voor hernieuwbare energietechnieken in de categorieën biomassa, geothermie, water, wind en windenergie op zee en zon. Bij indiening moet u een goed onderbouwd project, een sterke haalbaarheidsstudie, alle benodigde vergunningen en bijlagen en een compleet digitaal aanvraagformulier aanleveren. Energy Services kan u hiermee helpen.

Onderneem vandaag nog actie
Wilt u uw aanvraag en/of haalbaarheidsstudie door Energy Services laten verzorgen? Of wilt u eerst meer informatie over deze subsidie? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw accountmanager en wij vertellen u er alles over. U kunt ook bellen naar 030 – 639 05 21 of mailen naar sales@e-s.eu.